2020. március 27., péntek

Ének 03. 26-27.


Kedves Gyerekek!

Köszönöm azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, akik küldtek már nekem házi feladatot!! Aki még nem tette meg, kérem szépen, pótolja (egy rajz és egy dal másolása) és a mait, értékelni fogom, köszönöm! zongoragitar72@gmail.com  Használj hangtornyot és a tk.13.o.lap alját figyeld!

1) Emlékszel? Le kellett másolnod a 106.oldalról a "Fut a kicsi kordé" kánont.
2)  Most a füzetbe lemásolt 2 sor alá írd kérlek a szolmizációs hangokat! (dóval kezdd)
3)  Ezután kékkel az ABC-s hangokat is írd le! Egy hang alá csak egy szolmizációs hang és egy                ABC-s hang betűjelét írhatod.

    Ha van kisebb testvéred, vele is játszhatod; gyakorold be a dalt a lenti link alapján!
    Hallgasd meg! 0:48-1:14-ig
    https://www.youtube.com/watch?v=pvg5jKnpeBQ

4) A tk. 113.oldalán lévő dalt énekeld el, majd hasonlóan az előbbihez, tapsold el csak az alsó sort,           hisz az a dallam, amit énekelsz is! Ha szükséges, akkor többször is!
     Most énekeld el! (Többször is..)

    -Másold le a füzetbe (113.o.)csak az alsó sort, mivel azt énekled. Írd alá a szolmizációs hangokat!       "Mi"-vel kezdd!
    -Majd kékkel az abc-s hangokat! "A"-val kezdd!
    Látod, hogy kétszólamú a dal; próbálj segítséget kérni szüleidtől, vagy nagyobb testvéredtől, hogy      a felső szólamot kopogják ők hozzá, te meg énekeld el a dalt, az alsó szólamot! Ha hozzá tudja            énekelni valaki a felső sort, akkor meg is hallhatod, milyen, mikor 2 szólamban énekeltek.
    Várom a szépen másolt munkáitokat.

   Szép hétvégét!
   Zsuzsa néni
   Határidő: 03. 30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése