2020. március 27., péntek

Református hittan 03.25.


Ünnepeljünk együtt! Angyalok hirdetik Jézus feltámadását

Jézust az ellenségei, a képmutató, hazug emberek meg akarták ölni. Azért gyűlölték, mert ők önzők voltak. Mindenkit lenéztek, aki szegényebb volt náluk. Sokat hazudtak az embereknek. Becsapták, átverték azokat, akik gyengébbek voltak, mint ők. Jézus velük ellentétben mindenkit szeretett, igazat mondott, őszintén beszélt, nem vert át senkit. Ami a legfontosabb, volt képessége gyógyíthatatlan betegségeket is meggyógyítani. Szerették ezért az emberek és mindenhová követték, ahová csak ment. Mindig nagy tömeg vette körül. Ha ellenségei odamentek volna hozzá, hogy elfogják és bíróságra vigyék, akiket meggyógyított megvédték volna. Azon tanakodtak miképpen tudnák titokban elfogni.
Több ember is tudott róla, hogy mire készülnek. Volt Jézus 12 tanítványa között egy, aki nagyon szerette a pénz. Júdás elment a képmutató papokhoz és megkérdezte őket. Mennyi pénzt adnátok, ha titokban odavezetnélek benneteket, amikor nincsenek körülötte az emberek és el tudnátok fogni?
Nagycsütörtök éjszakáján elvezette őket Jézushoz és elfogták. Bíróság elé állították és halálra ítélték pedig semmi rosszat nem tett. Másnap pénteken, amit nagypénteknek nevezünk keresztre feszítették, meghalt és eltemették. Sírja nem a földben volt, hanem egy hegyoldalba vágott kis barlang lett a sírja. A barlang bejáratát egy hatalmas kővel zárták le. Olyan nehéz volt, hogy nyolc férfi alig tudta odagörgetni.
Amikor Jézus a kereszten meghalt, tanítványai félelmükben elbújtak. Nem voltak ott a temetésén sem. Nem tudták melyik sírba temették. De az őt szerető asszonyok édesanyjával együtt mindent végig néztek. Másnap a zsidók nagy ünnepe volt, a páska, amelyen Isten szabadítására emlékezve egy bárányt levágtak és közösen megették. Ilyenkor mindenki otthon maradt és ünnepelt. Az asszonyok is otthon maradtak. Harmadik nap hajnalán aztán korán kimentek a sírhoz.
A folytatást te magad olvasd tovább a tankönyv 106 és 107 oldalán.
Majd lapozz tovább és oldd meg a feladatokat a 108. és 109. oldalon. Az 1. feladatban a különböző jelek egy-egy színt jelölnek. A jelek alá oda vannak írva a színek és a képet aszerint kell színezned.
A 2. feladatban 4 jelképet kell megtalálnod és bekarikáznod. Ha sikerült elvégezni a feladatokat, küldd el a cedrusuli62@gmail.com címre április 1-ig.
Figyelem! A feladatokat küldjétek be, mert eszerint tudlak értékelni benneteket.
Jó munkát Edit néni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése